top of page

16. 3. 2024.

Imago partnerska radionica za parove

Dr. Jasna Burnać-Štefok i Mario Štefok pozivaju na Imago radionicu za parove, gdje će u malom krugu prenijeti znanja o odnosu iz Imago terapije odnosa.

 

Radionica traje od 17. 5. 2024. - 19. 5. 2024.


Održava se u Zagrebu, Bosanska ulica 6, prijave na mail: katarina.komarica@gmail.com

Što možete očekivati na radionici?

Želite dobar odnos s prijateljima, partnerom, ljudima koje srećete na vašem životnom putu i postajte uznemireni kada ti odnosi nisu podržavajući?
Kako zadovoljiti svoje osnovne potrebe za ljubavlju, pripadanjem i potvrdom svoje vrijednosti?
Kako razumjeti što je uzrok nemogućnosti ostvarenja partnerskog ili prijateljskog odnosa?

Organizirali smo radionice kroz koje možete doći u kontakt s uzrokom poteškoća u ostvarivanju odnosa i naučiti načine komunikacije koji vam mogu omogućiti razvoj dobrog zajedništva.
Način rada temelji se na principima teorije prakse Imago terapije odnosa koju je razvio Harville Hendrix.

Imago terapija odnosa spada u humanističke terapijske pristupe s posebnim naglaskom na dijaloške procese, te je naziv za složenu sliku u nesvjesnom, koja je nastala i pohranjivala se tijekom iskustva s našim roditeljima ili drugim skrbnicima koji su se brinuli o nama tijekom odrastanja. Svako lijepo ili bolno iskustvo ima svoj udio u odabiru partnera. Svi ti otisci zajedno tvore nesvjesnu sliku koja nam služi kao predložak kad krećemo u potragu za savršenim partnerom. Nesporazumi koji nastaju u partnerskom odnosu imaju izvor u našim neostvarenim potrebama iz djetinjstva i emocionalnim povredama koje su stvorile specifične psihološke drame. Ova vrsta terapije nudi razumijevanje svijeta partnera koji je drugačiji od našeg, te učenja vještina kroz dijalog koji mijenja ponašanje i omogućuje razvoj svjesne ljubavi, a to ujedno znači doživjeti osjećaj pripadanja, vrijednosti i ljubavi.

O RADIONICI

Rad u radionici odvija se u paru s partnerom ili partnericom, prijateljem ili prijateljicom u koju imate povjerenja. Tijekom radionice parovima je omogućeno da osobne teme rade u privatnosti, odvojeni od drugih tako da je zagarantirana povjerljivost. Program uključuje praktične vježbe, teorijski dio, vođene fantazije i prikaze potrebnih komunikacijskih vještina i procesa.

Voditeljica radionice je dr. Jasna Burnać-Štefok, psihijatrica i psihoterapeutkinja, obiteljski terapeut, kao i klinički trener iz obiteljske psihodinamike. Prošla je različite treninge iz humanističkih pravaca. Na radionici sudjeluje kao asistent i njen suprug, dipl. ing. Mario Štefok, kvalificirani prezentator Imago bračne terapije odnosa.

bottom of page